صنایع آبکاری نگین از ابتدای فعالیت خود مجهز به آزمایشگاه کنترل کیفیت بوده است و در جهت ارتقا و تضمین کیفیت محصول؛ با گسترش و تجهیز آزمایشگاه مجموعه یکی از کاملترین و به روزترین آزمایشگاههای مربوط به صنعت آبکاری را در اختیار دارد. به طور کلی این آزمایشات به دو دسته تقسیم میشوند:
- تست محلول وانهای آبکاری:
- الف) آنالیزهای کمی از قبیل اندازه گیری یون نیکل، مس، کروم، بوریک، کلراید و … توسط تیتراسیون.
- ب) آنالیزهای کیفی که به منظور تشخیص لایه آبکاری از نظر شکنندگی، شفافیت، یکنواختی، براقیت، زبری و… همچنین آلودگی محلول به فلزات مزاحم و یا مواد دیگر که با دستگاه هول سل شناسایی میشوند.
- تست قطعات آبکاری شده:
- الف) شوک حرارتی که به منظور آزمایش قطعه آبکاری شده در شرایط جوی متفاوت توسط دستگاه چمبر memert ساخت کشور آلمان صورت میگیرد. این دستگاه قابلیت ایجاد دمای 42- تا 195+ درجه سانتیگراد؛ با هر درصد از رطوبتی را دارا میباشد.
- ب) سالت اسپری: این دستگاه ساخت شرکت پارس هرم بوده و علاوه بر قابلیت تست سالت اسپری؛ با تعویض محلول جهت آزمایش cass test برای قطعات پلاستیک به کاربرده میشود.
- ج) ضخامت سنجی: به منظور اندازه گیری ضخامت لایه آبکاری شده از میکروسکوپ چشمی (لوپ) استفاده میشود؛ ابتدا از قطعه مانت تهیه میگردد و سپس با سمبادههای مختلف مانت را پولیش میشود.
- در نهایت با پارچه نمدی همراه خمیر پولیش قطعه را صیقل داده میشود و نمونه تهیه شده توسط میکروسکوپ با لنزمندرج چشمی ضخامت سنجی میگردد.
- د) شمارش تعداد کرک ویا پروز لایه آبکاری شده: توسط میکروسکوپ و لنز مدرج خطی و سطحی تعداد کرک و پروزبر روی سطح قطعه شمارش میشود.
ه) آزمون چسبندگی لایه ی آبکاری